Workshop

Eerste hulp aan senioren

Er wordt steeds meer van ons verwacht: zorg dragen voor onze kinderen, zorg dragen voor onze ouders, opa’s en oma’s. Veelal wordt dit met liefde gedaan, maar het kan ook voor hoofdbrekens zorgen. Zeker als een ouder persoon een ongeval krijgt of te maken krijgt met ziekte. Deze workshop geeft handreikingen op het gebied van Eerste hulp aan senioren. Het oudere lichaam reageert nu eenmaal anders dan een jong lichaam, de botten zijn brozer, de huid dunner en het lichaam droogt sneller uit bij warm weer.

Tegenwoordig blijven senioren gezonder, worden ouder en zijn veel langer dan vroeger instaat zelfstandig te blijven wonen. Toch is het wel zo, dat wanneer een kind valt het vaak meteen weer opstaat en probleemloos verder loopt. Bij een 70-jarige heeft een val vaak een ongelukkiger afloop. Elke zes minuten wordt in Nederland een oudere opgenomen op de Spoedeisende Hulp na een val. Per jaar belanden 12.000 senioren met een heupfractuur in het ziekenhuis. Jaarlijks overlijden 900 ouderen aan de gevolgen van een gebroken heup.

Mantelzorger of werkzaam met senioren
Ben je iemand die vaak met senioren omgaat? Dan is deze workshop zeker een aanrader voor jou. In deze workshop worden niet alleen de specifieke ongevallen van senioren behandeld, maar het is ook de plek waar je jouw ervaringsverhalen kwijt kunt. En wij kunnen je handreikingen geven wat te doen bij specifieke situaties waarin je terecht zou kunnen komen.

Informatie
We plannen een aantal keer per jaar deze workshop ergens in het land. Wil je graag dat deze workshop een keer bij jou in de buurt wordt gegeven, neem dan contact met ons op en wij gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. De kosten van deze workshop bedragen € 25 euro en worden vaak vergoed door de zorgverzekering.

Praktische tips

Duidelijk lesprogramma

Begeleid door professionals

Workshop eerste hulp aan senioren

Aantal deelnemers:
Minimaal 8, maximaal 20

Duur:
2,5 uren

Prijs:
€ 35,00 (Incl. 21% BTW)

Incompany training prijs op basis van offerte

De kosten van deze workshop worden vaak vergoedt door de zorgverzekering.

Schrijf je in voor de workshop eerste hulp aan senioren