Opleiding

EHBO

Weet jij wat je moet doen als je collega van de trap valt of wanneer je kind van de pillen heeft gesnoept? In deze volledige EHBO opleiding leer je alles van schaafwonden tot reanimatie bij volwassenen, baby’s en kinderen. Wees er klaar voor wanneer jouw hulp noodzakelijk is.

Weet jij wat je moet doen als je collega van de trap is gevallen of wanneer je kind van de pillen heeft gesnoept?

Jaarlijks worden er bijna 2 miljoen mensen in Nederland geholpen op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Dit gebeurt vaak omdat men een ongeval heeft gehad en letsel heeft opgelopen. Denk ook aan vergiftiging, een ziekte of aandoening waarbij hulp nodig is. Maar realiseer je dat wij als familielid, collega of omstander vaak als eerste moeten handelen bij iemand die hulp nodig heeft. Daarom is het van groot belang dat wij voorbereid zijn om zo nodig de beste eerste hulp te kunnen verlenen en de ernst van de situatie goed te kunnen inschatten.

In deze volledige opleiding leer je alles van schaafwonden tot reanimatie bij volwassenen, baby’s en kinderen. Ook zullen verschillende ziektebeelden aan de orde komen. Alle leeftijden komen aan bod. Het lichaam van een baby of kind is echt anders dan het lichaam van een 35 jarige.

Groot BHV
Deze EHBO opleiding is ook een perfecte aanvulling voor BHV’ers. Wanneer BHV’ers deze opleiding naast hun Brand en ontruiming certificaat halen, zijn zij Groot BHV’er. Voor elk bedrijf is deze extra kennis een waardevolle aanvulling voor het BHV team, zeker bij bedrijven waar de risico’s op ongevallen groter zijn.

Informatie
Voor deze opleiding geldt, dat wij deze verzorgen aan groepen vanaf 5 personen. Deze wordt altijd in overleg gepland. De EHBO opleiding zal worden afgerond met een officieel examen van het Oranje Kruis en wordt vaak vergoed door de zorgverzekering.

De opleiding heeft een duur van 24 uren, exclusief examen. Minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers, de minimale leeftijd is 15 jaar.

Herhalingslessen
Na het behalen van het EHBO diploma van het Oranje Kruis dien je elk jaar herhalingslessen te volgen om het diploma geldig te houden. Deze kunnen we altijd bij jou incompany verzorgen. Dit kan bijvoorbeeld elk jaar anderhalve dag zijn of drie keer per jaar een halve dag. Om zo realistisch mogelijk te kunnen trainen werken wij altijd met een LOTUS (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers) en in de herhalingslessen zullen wij zo veel mogelijk op maat gemaakte trainingen geven. Dit, omdat in een kantooromgeving andere letsels te verwachten zijn dan bijvoorbeeld op een school. Denk aan extra trainingen voor letsel bij jonge kinderen of bij de oudere kinderen een stuk acute zorg bij gebruik van alcohol of drugs. Bij bedrijven met groot risico op het gebied van grote snijwonden, beknellingsgevaar, werken op hoogte enz. zullen we daar extra aandacht aan geven. We kijken ook naar de beschikbare EHBO materialen in jouw bedrijf en hoe je daar mee kunt werken.

Meer informatie? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wees er klaar voor wanneer jouw hulp noodzakelijk is.

 

Officieel diploma Oranje Kruis

Diploma is 2 jaar geldig

Duidelijk lesprogramma

Begeleid door professionals

Opleiding EHBO

Aantal deelnemers:
Minimaal 5, maximaal 12

Minimale leeftijd:
15 jaar

Duur:
24 uren excl. examen

Prijs: 
Op basis van offerte

Offerteaanvraag opleinding EHBO