Cursus

Reanimatie baby en kind

Mensen die, thuis of op het werk, veel met kinderen te maken hebben kunnen eerder met een kind in nood geconfronteerd worden. Deze speciale reanimatiecursus, gericht op kinderen, is dan onmisbaar.

In Nederland krijgen ongeveer 800 kinderen per jaar, buiten het ziekenhuis, een hartstilstand. Bij baby’s en kinderen is een ademhalingsprobleem een veel voorkomende oorzaak van een hartstilstand.

Omdat de behoefte en het lichaam van een baby en een kind anders is dan dat van een volwassen persoon, reanimeren wij een kind anders dan bij een volwassen slachtoffer. Het is van levensbelang dat wij zo snel mogelijk constateren dat een kind een hartstilstand heeft zodat we direct kunnen starten met de reanimatie. Maar weet jij wat je moet doen? Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Tijdens deze cursus zal worden geoefend op speciale baby en kind reanimatiepoppen.

Informatie
De cursus baby en kind reanimatie heeft een duur van 4 uren. Vanaf vijf personen komen wij deze cursus graag bij jou geven. Je leert tijdens deze cursus hoe je een baby en een kind moet reanimeren. Ook leer je de AED te gebruiken en hoe te handelen bij een verstikking.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus geheel of gedeeltelijk.

Officieel diploma van de Nederlandse Reanimatieraad

Diploma is 2 jaar geldig

Duidelijk lesprogramma

Begeleid door professionals

Cursus reanimatie baby en kind

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 12

Minimale leeftijd:
15 jaar

Duur:
3 uren

Prijs:
€50,00 (Incl. 21% BTW)

Incompany training op basis van offerte

De kosten van deze cursus worden vaak vergoedt door de zorgverzekering.

Schrijf je in voor de cursus reanimatie baby en kind