Digitale workshop Eerste hulp aan kinderen

INTERACTIEVE DIGITALE WORKSHOP EERSTE HULP AAN KINDEREN

Door de Corona kunnen wij de workshop Eerste hulp aan kinderen niet op locatie aanbieden, daarom hebben wij  een leuke interactieve digitale workshop Eerste hulp aan kinderen gemaakt. Deze workshop geven wij aan maximaal 10 personen tegelijk en zal via het programma Teams worden gegeven. Het is een interactieve workshop waarin we allerlei veelvoorkomende ongevallen zullen behandelen bij kleine kinderen. Verwacht niet een lezing van 2 uren, nee je kunt aan de hand van een leuke quiz je eigen kennis testen en wij zullen jouw kennis weer bijschaven met filmpjes en presentaties. Gedurende de hele workshop is er uitgebreid tijd om vragen te stellen.

De kosten voor deze workshop bedragen 25 euro p.p. en worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk op ons rooster voor de geplande workshops en geef je op.

Wist je dat in 2012 1.100 kinderen van 0-4 jaar op een Spoedeisende Eerste Hulp afdeling terecht kwamen vanwege een verbranding? Opvallend veel peuters en baby’s zijn slachtoffer van een verbranding: twee derde is jonger dan twee jaar (67%) en vooral één-jarigen (46%) zijn slachtoffer. Weet jij wat je moet doen als jouw kind zich brandt aan de hete thee?

Je leert wat je moet doen wanneer je kleintje iets in de neus heeft gestopt of wat je moet doen wanneer je kind zich verslikt. Verder komen ook diverse huidwonden en vergiftiging aan bod en behandelen we vragen die uit de groep komen.

De workshop richt zich speciaal op ouders van kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar en/of mensen die regelmatig met kinderen werken, zoals overblijfouders, oppasouders, grootouders, enz.

Wees er klaar voor wanneer jouw hulp noodzakelijk is en doe de Workshop!