Cursus

Herhaling BHV

Een brandje, een werknemer die zich snijdt of een klant die tijdens zijn bezoek aan jouw bedrijf een hartstilstand krijgt. Hoe wordt dit opgelost in jouw bedrijf? Zijn de bedrijfshulpverleners goed voorbereid wanneer er iets gebeurt?

In de herhalingslessen BHV zullen we met de BHV’ers de verdieping op gaan zoeken. Elk jaar zullen we nieuwe onderwerpen aansnijden zo om de lessen dynamisch en afwisselend te houden. We houden zoveel mogelijk nieuwe ontwikkelingen in de gaten en deze verwerken in onze lessen. Wij zullen extra trainen op zaken die in de praktijk of uit oefeningen naar voren zijn gekomen. Zo om de BHV’er en de BHV organisatie naar een hoger level te tillen.

Wat leert een BHV’er (BedrijfsHulpVerlener) eigenlijk?
De BHV cursus bestaat uit twee onderdelen, de Brandbestrijding en ontruiming en de Eerste Hulpverlening.

Bij EH&V (Eerste hulp en veiligheid) training worden de lessen brandbestrijding en ontruiming gegeven door ervaren brandweermannen. Deze mannen weten waar zij over praten als het gaat over brand en de gevaren daarvan. Onze instructeurs geven dus niet alleen les uit ‘het boekje’, maar vertellen vanuit hun eigen ervaringen hoe het is wanneer er brand uitbreekt. Dit is voor een BHV’er waardevolle informatie, die hij/zij later kan gebruiken op het moment dat er paniek dreigt te ontstaan. Elk bedrijf is gebaat bij een BHV’er die weet wat hij/zij moet doen.

Bij EH&V Training worden de lessen eerste hulpverlening gegeven door instructeurs met jarenlange ervaring. Zo leer je naast de levensreddende handelingen als reanimatie en verstikking ook wat te doen bij stoornissen in het bewustzijn, botbreuken, oogletsels, kneuzingen/verstuikingen en komen verschillende wonden e.d. aan bod.

Wij geven zoveel mogelijk op maat les. Hierbij kijken we naar de risico’s binnen een bedrijf of instelling.

Voorbeelden zijn:

  • Bij scholen/kinderopvang zullen wij de meest voorkomende ongevallen bij jonge kinderen behandelen. Bij deze lessen zal standaard de baby/kind reanimatie worden meegenomen.
  • Bij scholen/instellingen waar met jongeren of jong volwassenen wordt gewerkt, zullen wij een o.a. een deel acute zorg bij alcohol en drugs in de les verwerken.
  • Bij bedrijven/instellingen met een hoog risico op het gebied van aanslagen of bij de trainingen aan agrariërs en hoveniers zullen wij leren hoe wij grote bloedingen kunnen stoppen d.m.v. de tourniquet en/of het traumazwachtel.
  • Bij elk bedrijf zullen wij kijken waar de risico’s liggen en hierop de training afstemmen. Om zo realistisch mogelijk te trainen maken wij in ons herhalingslessen altijd gebruik van een LOTUS (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers)

Herhalingstraining BHV

Elk jaar moet de BHV’er weer op herhaling. Dit is niet alleen omdat het diploma verloopt maar ook om de kennis weer bij te scholen. Wij geven elk jaar andere onderwerpen om zo de BHV’er scherp te houden.

Een herhalingsles heeft een duur van twee dagdelen. Een dagdeel is voor Brand en ontruiming en een dagdeel voor Eerste levensreddende handelingen.

Vanaf 5 personen komen wij bij jou een incompany training verzorgen. Bij minder dan 5 personen kunnen de deelnemers instromen in de verschillende herhalingstrainingen die wij in Zeewolde aanbieden.

Voor het volgen van de herhalingstraining BHV dien je in het bezit te zijn van een basisopleiding BHV. Nog niet in het bezit van een basisopleiding BHV schrijf je dan hier in.

 

Officieel certificaat

Certificaat is 1 jaar geldig

Duidelijk lesprogramma

Begeleid door professionals

Cursus Herhaling BHV

Duur:
7 uren

Prijs:
€ 225,00 (Excl. 21% BTW)

Vanaf drie personen op basis van offerte
Incompany training op basis van offerte

Schrijf je in voor de cursus Herhaling BHV