Cursus

Eerste hulp aan kinderen

De meest voorkomende letsels bij deze jonge kinderen zijn botbreuken die zijn ontstaan door een val, maar ook brandwonden en beknellingen (bijvoorbeeld: vingers tussen de deur) komen veel voor. Wij als ouders, verzorgers, leerkrachten of  kinderopvangmedewerkers zijn vaak de eerst aangewezen persoon die moet handelen op het moment dat een kind een ongeval krijgt.

Cursus

Eerste hulp aan kinderen

Wist je dat er elk jaar meer dan 27.000 kinderen onder de vier jaar op de spoedeisende hulp terecht komen omdat zij een ongeval hebben gehad? De meest voorkomende letsels bij jonge kinderen zijn botbreuken die zijn ontstaan door een val. Ook brandwonden en beknellingen (bijvoorbeeld: vingers tussen de deur) komen veel voor. Wij als ouders, verzorgers, leerkrachten of kinderopvangmedewerkers zijn vaak de eerst aangewezen persoon die moet handelen op het moment dat een kind een ongeval krijgt.

En ben je daar klaar voor? Weet jij wat je moet doen als een kind een kan hete thee over zich heen heeft getrokken? Of wanneer een kind een koortsstuip krijgt? De paniek die ontstaat is enorm en dan is het fijn als je weet wat je moet doen omdat je het geleerd hebt.

Cursus Eerste hulp aan kinderen
In de cursus Eerste hulp aan kinderen leer je alles omtrent de meest voorkomende ongevallen bij kinderen en nog veel meer. Van snijwondjes tot val van hoogte (commode of trap), van brandwonden tot koortsstuip. Maar ook wat te doen bij verstikking en natuurlijk de volledige reanimatie van de baby en het kind. Voor veel beroepsgroepen (denk aan onderwijs en kinderopvang) is dit een verplichte cursus om voorbereid te zijn wanneer een kind een ongeval krijgt of ziek wordt. Ouders en grootouders krijgen met deze cursus een goede basis om hun (klein) kind veilig te kunnen laten opgroeien.

Basiscursus
De basiscursus heeft een duur van 5 keer 2,5 uur en wordt vaak twee keer per jaar gegeven voor individuele deelnemers. Vanaf 5 personen kunnen wij een incompany cursus aanbieden die uiteraard in overleg gepland wordt. De totale duur van de cursus is 11 uren inclusief examen. Deze basiscursus wordt afgerond met een officieel examen van het Oranje Kruis.

Herhalingslessen
Om het diploma geldig te houden dien je elk jaar herhalingslessen te volgen. Deze heeft een duur van 4 uren. In de herhalingslessen komt altijd de reanimatie aan bod, maar zullen we ook een stuk verdieping geven. Deze lessen kunnen op maat gegeven worden, passend bij de werkomgeving. Bijvoorbeeld de kraamzorg, kinderopvang of de basisschool. Na het volgen van deze herhalingslessen dragen wij er zorg voor dat het diploma Eerste hulp aan kinderen van het Oranje Kruis wordt verlengd.

Herhalingslessen
Sinds een aantal jaren verzorgen wij voor een groep kraamverzorgenden de herhalingstrainingen. Ben jij kraamverzorgende en wil je aansluiten bij deze groep, neem contact met ons op. Wij verzorgen twee trainingen per jaar; de verplichte trainingen voor het geldig houden van het Eerste hulp aan kinderen diploma. Van het KCKZ ontvang je voor het volgen van deze trainingen vijf accreditatiepunten, wij verzorgen de bijschrijving voor jullie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus geheel of gedeeltelijk.

Officieel diploma van het Oranje Kruis

Diploma is 2 jaar geldig

Duidelijk lesprogramma

Begeleid door professionals

Cursus eerste hulp aan kinderen

Aantal deelnemers:
Minimaal 8, maximaal 15

Minimale leeftijd:
15 jaar

Duur:
12,5 uren incl. examen

Prijs:
€ 225,00 (Incl. 21% BTW)

Herhalingscursus

Duur:
4 uren 

Prijs:
Op basis van offerte

Incompany training op basis van offerte

De kosten van deze cursus worden vaak vergoedt door de zorgverzekering.

Schrijf je in voor de cursus eerste hulp aan kinderen